Zwrot kosztów dla gościa bez odblokowania kalendarza: dział pomocy zamyka moje zgłoszenia bez udzielenia odpowiedzi (Superhost od 13 lat)
Witam całą społeczność,
Jestem gospodarzem Superhost od 2013 roku i znalazłem się w absurdalnej sytuacji związanej z obsługą klienta.
Fakty: Po wcześniejszym wyjeździe podróżnej (Weroniki) w środę 30 września (za 3 niedobowe noclegi) dział obsługi dokonał zwrotu w kwocie 300 euro.
Błąd Airbnb: Pracownik, który zajmował się tą sprawą, dokonał ręcznego zwrotu kosztów, nie zmieniając w systemie dat rezerwacji. W rezultacie mój kalendarz pozostał zablokowany pod nazwiskiem podróżnej aż do teoretycznego końca pobytu (3 października).
Szkoda: Oprócz potrącenia 300 euro z moich przychodów, Airbnb fizycznie uniemożliwiło mi ponowne opublikowanie oferty mojej nieruchomości i jej ponowne wynajęcie na te 3 dni. To bezpośrednia podwójna kara spowodowana błędem proceduralnym ze strony pracownika.
Postępowanie zespołu pomocy: Od czwartku to prawdziwy tor przeszkód: obietnice oddzwonienia, które nigdy nie zostały spełnione, przedwczesne zamykanie zgłoszeń przez pracowników i odmowa uwzględnienia utraconych zarobków spowodowanych ich własną usterką techniczną.
Czy innym gospodarzom udało się uzyskać odszkodowanie za tego rodzaju błąd wewnętrzny popełniony przez osobę prowadzącą sprawę (Case Managera)? W jaki sposób udało się Państwu wyprowadzić swoją sprawę z automatycznej pętli obsługi na poziomie 1?
Dziękuję za Wasze odpowiedzi!