Cześć! Czy możesz mi powiedzieć, jak mogę poprosić o przydzielenie opiekuna konta Airbnb, który będzie mi pomagał w zarządzaniu ofertami i udzielał wsparcia?
Zoptymalizuj swoją ofertę
Uzyskaj porady dotyczące przygotowania oferty i miejsca, w tym zdjęć, opisów, udogodnień, prac konserwacyjnych i regulaminu domu.
Rozmowy
Wyróżnione
Jestem Toby z Akry w Ghanie.
Z całą pewnością chcę ulepszyć moją ofertę i uzyskać więcej wskazówek od doświadczonych gospodarzy.
Obecnie moim największym zmartwieniem jest maksymalizacja liczby rezerwacji i sprawienie, by moja oferta wyróżniała się na tle innych, przy jednoczesnym zapewnieniu gościom bezproblemowego pobytu.
Śmiało powiedzcie mi, co mogę zrobić, aby ulepszyć moją ofertę.
Oto link do mojej oferty: airbnb.com/h/edencourt
Cześć! Jestem gospodarzem od kilku lat i zwykle mam intensywny sezon w Tucson, gdy pogoda się ochładza, ale ten sezon zaczął się fatalnie i nie mam ŻADNYCH rezerwacji. Pomyślałem więc, że podzielę się swoją ofertą i poproszę społeczność o opinie/pomysły.
Link do oferty znajduje się tutaj…
airbnb.com/h/tucson-adobe
Dziękuję
Darryl
Cześć, społeczności!
To naprawdę trudna sprawa. W związku z tym problemem wciąż kontaktuję się z zespołem pomocy dla Superhostów.
Podczas wyszukiwania miasta, w którym znajduje się moja oferta, pod nią wyświetla się apartament, a obok niego – sąsiednia miejscowość.
Mój apartament ma licencję turystyczną ważną do 2027 roku, ale strona internetowa nie pozwala mi zarezerwować apartamentu na mniej niż 10 dni. Co mam zrobić?
Cześć, !
Czy sprawdziłaś w swoich ustawieniach, czy masz skonfigurowane jakieś zasady dotyczące minimalnej długości pobytu? W tym artykule wyjaśniamy, jak 👉️ Ustawić minimalną i maksymalną liczbę nocy w ofercie. Może to okazać się pomocne.
Daj nam znać, czy to pomoże Ci rozwiązać problem, czy też potrzebujesz więcej porad!
Cześć. Czy ktoś może mi pomóc? Gość wystawił mi recenzję z 1 gwiazdką (pierwsza recenzja z oceną niższą niż 5 na 45 recenzji). W zasadzie był to odwet za zgłoszenie szkody. Airbnb jej nie usunęło… Po prostu odrzuciło prośbę bez podania przyczyny. Czy ktoś może mi powiedzieć, co mam z tym zrobić? Chciałabym, żeby ta pierwsza ocena na 1 gwiazdkę została usunięta. Dziękuję.
, aby Airbnb rozważyło usunięcie oceny z powodu działań odwetowych, ważne jest wykazanie, że była ona bezpośrednią reakcją na obciążenie gościa opłatą lub pociągnięcie go do odpowiedzialności za szkody.
Zespół obsługi Airbnb analizuje fakty i chronologię wydarzeń. Dlatego proponuję wykonać następujące kroki:
1. Uporządkuj chronologię zdarzeń, zbierz dokładne daty i godziny: wymeldowania gościa; złożenia wniosku o odszkodowanie za szkody w ramach AirCover/Centrum rozstrzygania; opublikowania recenzji z 1 gwiazdką.
Należy złożyć odwołanie, podkreślając pojęcie „recenzji odwetowej” (retaliatory review) i wskazując na chronologię zdarzeń (wniosek o odszkodowanie złożony przed jej recenzją). Z zasady jest to oficjalna podstawa unieważnienia zgodnie z regulaminem.
Natomiast jeśli spotkasz się z drugą odmową, sprawa się komplikuje…
Dokładnie to mi się przydarzyło: to sama konsultantka działu wsparcia poradziła mi, żebym złożyła wniosek o odszkodowanie. Kiedy wyjaśniłem jej, że wolę poczekać do końca okresu oceniania, aby uniknąć recenzji o charakterze odwetowym, zapewniła mnie, że takie oceny są usuwane.
Minął już ponad miesiąc, mimo że proszę ich o ponowne odsłuchanie nagrania rozmowy telefonicznej, które dowodzi, że postępowałam wyłącznie zgodnie z instrukcjami działu wsparcia. Jestem bardzo zła.
Dołącz do rozmowy
Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.
Dzień dobry,
Właśnie otrzymałam ostrzeżenie od Airbnb, ponieważ jeden z gości wystawił mi recenzję z 3 gwiazdkami. I że być może podałam nieprawdziwe informacje w mojej ofercie.
Chciałbym to od razu wyjaśnić;
U mnie też tak było przy ocenie 4 gwiazdek – „zobacz, co możesz poprawić”, chociaż 4 gwiazdki oznaczają „bardzo dobrze”. Wszystko to jest zautomatyzowane.
Dzień dobry, @Danielle402.
Zgadzam się z @Emilie1 i informuję, że gospodarze, którzy otrzymali ocenę 4 gwiazdki, czyli rzekomo „bardzo dobrą”, dostają dokładnie taką samą automatyczną wiadomość e-mail. To też bardzo zniechęcające!
Jeśli kiedykolwiek mieliśmy wątpliwości, to jedyną akceptowalną oceną dla Airbnb jest ocena 5 gwiazdek. Każda niższa ocena skutkuje takim ostrzeżeniem.
Cześć wszystkim,
Mam nadzieję, że ktoś tutaj doświadczył czegoś podobnego i będzie mógł udzielić mi kilku porad.
Niedawno, w sierpniu, kupiłam domek i wkrótce po przejęciu własności utworzyłam ofertę na Airbnb. Około pięciu dni po opublikowaniu oferty otrzymałam powiadomienie o oczekującym usunięciu, w którym stwierdzono, że moja nieruchomość została uznana za zduplikowaną ofertę.
Cześć, @Guillaume1214
.
Rozumiem Twoją frustrację! Nigdy nie słyszałam o sytuacji, w której oferta została uznana za niebędącą duplikatem, można ją było ponownie opublikować, a potem znów zawieszono jej działanie!!
Zamierzam zwrócić się do kilku menedżerów społeczności, żeby sprawdzić, czy mogą pomóc w Twojej sytuacji i przynajmniej zlecić ponowne rozpatrzenie sprawy przez odpowiedni zespół. @Bhumika @Quincy @Paula @Rebecca
Mam nadzieję, że uda się to szybko rozwiązać, Guillaume🤞
Joëlle
Jestem Toby z Akry w Ghanie.
Z całą pewnością chcę ulepszyć moją ofertę i uzyskać więcej wskazówek od doświadczonych gospodarzy.
Obecnie moim największym zmartwieniem jest maksymalizacja liczby rezerwacji i sprawienie, by moja oferta wyróżniała się na tle innych, przy jednoczesnym zapewnieniu gościom bezproblemowego pobytu.
Śmiało powiedzcie mi, co mogę zrobić, aby ulepszyć moją ofertę.
Miło Cię poznać.
Najlepiej nie publikować hasła do Wi-Fi ani zrzutu ekranu z Netflixa.
Cześć, Toby!
Wygląda to pięknie, ale sprawia wrażenie wyreżyserowanego i wygenerowanego przez sztuczną inteligencję. Przepraszam, jeśli się mylę. Kilka uwag: dlaczego ludzie nie robią zdjęć z odsłoniętymi zasłonami, przy świetle zalewającym pomieszczenie i z wyłączonym telewizorem?
W opisie jest mowa o 3 sypialniach i 3,5 łazienki, ale w skróconym opisie jest napisane: 2 sypialnie i 2,5 łazienki. Poza tym powtarzasz się. Niech to będzie krótsze. W połowie tekstu znudziłam się i przestałam czytać.