Zoptymalizuj swoją ofertę

Uzyskaj porady dotyczące przygotowania oferty i miejsca, w tym zdjęć, opisów, udogodnień, prac konserwacyjnych i regulaminu domu.

Tagi na forum

Rozmowy

Wyróżnione

Toby
@EdenStayz•Wielka Brytania

Jestem Toby z Akry w Ghanie.

Z całą pewnością chcę ulepszyć moją ofertę i uzyskać więcej wskazówek od doświadczonych gospodarzy.

Obecnie moim największym zmartwieniem jest
maksymalizacja liczby rezerwacji i sprawienie, by moja oferta wyróżniała się na tle innych, przy jednoczesnym zapewnieniu gościom bezproblemowego pobytu.

Śmiało powiedzcie mi, co mogę zrobić, aby ulepszyć moją ofertę.

Oto link do mojej oferty: airbnb.com/h/edencourt

Darryl
@Darryl97•Santa Fe, Nowy Meksyk

Cześć! Jestem gospodarzem od kilku lat i zwykle mam intensywny sezon w Tucson, gdy pogoda się ochładza, ale ten sezon zaczął się fatalnie i nie mam ŻADNYCH rezerwacji. Pomyślałem więc, że podzielę się swoją ofertą i poproszę społeczność o opinie/pomysły.

Link do oferty znajduje się tutaj…

airbnb.com/h/tucson-adobe

Dziękuję

Darryl

Luis Angel
@LuisAngel•Kanada

Cześć! Czy możesz mi powiedzieć, jak mogę poprosić o przydzielenie opiekuna konta Airbnb, który będzie mi pomagał w zarządzaniu ofertami i udzielał wsparcia?

Wybierz reakcję
Mark
@Mark6458•Montclair, New Jersey

Cześć, społeczności!

To naprawdę trudna sprawa. W związku z tym problemem wciąż kontaktuję się z zespołem pomocy dla Superhostów.

Podczas wyszukiwania miasta, w którym znajduje się moja oferta, pod nią wyświetla się apartament, a obok niego – sąsiednia miejscowość.

Wybierz reakcję
Sebastian
@Sebastian1837•Alicante, Hiszpania

Mój apartament ma licencję turystyczną ważną do 2027 roku, ale strona internetowa nie pozwala mi zarezerwować apartamentu na mniej niż 10 dni. Co mam zrobić?

Wybierz reakcję
Emilie
@Emilie01•Londyn, Wielka Brytania

Cześć, !

Czy sprawdziłaś w swoich ustawieniach, czy masz skonfigurowane jakieś zasady dotyczące minimalnej długości pobytu? W tym artykule wyjaśniamy, jak 👉️ Ustawić minimalną i maksymalną liczbę nocy w ofercie. Może to okazać się pomocne.

Daj nam znać, czy to pomoże Ci rozwiązać problem, czy też potrzebujesz więcej porad!

Wybierz reakcję
Frankie
@Frankie144•Los Angeles, Kalifornia

Cześć. Czy ktoś może mi pomóc? Gość wystawił mi recenzję z 1 gwiazdką (pierwsza recenzja z oceną niższą niż 5 na 45 recenzji). W zasadzie był to odwet za zgłoszenie szkody. Airbnb jej nie usunęło… Po prostu odrzuciło prośbę bez podania przyczyny. Czy ktoś może mi powiedzieć, co mam z tym zrobić? Chciałabym, żeby ta pierwsza ocena na 1 gwiazdkę została usunięta. Dziękuję.

Wybierz reakcję
Roseli
@RoseliMazzarello•São Paulo, Brazylia

, aby Airbnb rozważyło usunięcie oceny z powodu działań odwetowych, ważne jest wykazanie, że była ona bezpośrednią reakcją na obciążenie gościa opłatą lub pociągnięcie go do odpowiedzialności za szkody.

Zespół obsługi Airbnb analizuje fakty i chronologię wydarzeń. Dlatego proponuję wykonać następujące kroki:

1. Uporządkuj chronologię zdarzeń, zbierz dokładne daty i godziny: wymeldowania gościa; złożenia wniosku o odszkodowanie za szkody w ramach AirCover/Centrum rozstrzygania; opublikowania recenzji z 1 gwiazdką.

Wybierz reakcję
Odile
@Odile007•Bordeaux, Francja

Należy złożyć odwołanie, podkreślając pojęcie „recenzji odwetowej” (
retaliatory review) i wskazując na chronologię zdarzeń (wniosek o odszkodowanie złożony przed jej recenzją). Z zasady jest to oficjalna podstawa unieważnienia zgodnie z regulaminem.

Natomiast jeśli spotkasz się z drugą odmową, sprawa się komplikuje…

Dokładnie to mi się przydarzyło: to sama konsultantka działu wsparcia poradziła mi, żebym złożyła wniosek o odszkodowanie. Kiedy wyjaśniłem jej, że wolę poczekać do końca okresu oceniania, aby uniknąć recenzji o charakterze odwetowym, zapewniła mnie, że takie oceny są usuwane.

Minął już ponad miesiąc, mimo że proszę ich o ponowne odsłuchanie nagrania rozmowy telefonicznej, które dowodzi, że postępowałam wyłącznie zgodnie z instrukcjami działu wsparcia. Jestem bardzo zła.

Wybierz reakcję

Dołącz do rozmowy

Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.

Daniëlle
@Danielle402•Holandia

Dzień dobry,

Właśnie otrzymałam ostrzeżenie od Airbnb, ponieważ jeden z gości wystawił mi recenzję z 3 gwiazdkami. I że być może podałam nieprawdziwe informacje w mojej ofercie.

Chciałbym to od razu wyjaśnić;

Wybierz reakcję
Natascha Und Christian
@Natascha_M•Biberwier, Austria

U mnie też tak było przy ocenie 4 gwiazdek – „zobacz, co możesz poprawić”, chociaż 4 gwiazdki oznaczają „bardzo dobrze”. Wszystko to jest zautomatyzowane.

Wybierz reakcję
Joëlle
@Joelle•Cannes, Francja

Dzień dobry, @Danielle402.

Zgadzam się z @Emilie1 i informuję, że gospodarze, którzy otrzymali ocenę 4 gwiazdki, czyli rzekomo „bardzo dobrą”, dostają dokładnie taką samą automatyczną wiadomość e-mail. To też bardzo zniechęcające!

Jeśli kiedykolwiek mieliśmy wątpliwości, to jedyną akceptowalną oceną dla Airbnb jest ocena 5 gwiazdek. Każda niższa ocena skutkuje takim ostrzeżeniem.

Wybierz reakcję
Guillaume
@Guillaume1214•Ottawa, Kanada

Cześć wszystkim,

Mam nadzieję, że ktoś tutaj doświadczył czegoś podobnego i będzie mógł udzielić mi kilku porad.

Niedawno, w sierpniu, kupiłam domek i wkrótce po przejęciu własności utworzyłam ofertę na Airbnb. Około pięciu dni po opublikowaniu oferty otrzymałam powiadomienie o oczekującym usunięciu, w którym stwierdzono, że moja nieruchomość została uznana za zduplikowaną ofertę.

Wybierz reakcję
Joëlle
@Joelle•Cannes, Francja

Cześć, @Guillaume1214
.
Rozumiem Twoją frustrację! Nigdy nie słyszałam o sytuacji, w której oferta została uznana za niebędącą duplikatem, można ją było ponownie opublikować, a potem znów zawieszono jej działanie!!

Zamierzam zwrócić się do kilku menedżerów społeczności, żeby sprawdzić, czy mogą pomóc w Twojej sytuacji i przynajmniej zlecić ponowne rozpatrzenie sprawy przez odpowiedni zespół. @Bhumika @Quincy @Paula @Rebecca

Mam nadzieję, że uda się to szybko rozwiązać, Guillaume🤞
Joëlle

Wybierz reakcję
Toby
@EdenStayz•Wielka Brytania

Jestem Toby z Akry w Ghanie.

Z całą pewnością chcę ulepszyć moją ofertę i uzyskać więcej wskazówek od doświadczonych gospodarzy.

Obecnie moim największym zmartwieniem jest
maksymalizacja liczby rezerwacji i sprawienie, by moja oferta wyróżniała się na tle innych, przy jednoczesnym zapewnieniu gościom bezproblemowego pobytu.

Śmiało powiedzcie mi, co mogę zrobić, aby ulepszyć moją ofertę.

Wybierz reakcję
Genichiro
@Genichiro0•Hashimoto, Japonia

Miło Cię poznać.

Najlepiej nie publikować hasła do Wi-Fi ani zrzutu ekranu z Netflixa.

Wybierz reakcję
Susan
@Susan6573•Wielka Brytania

Cześć, Toby!

Wygląda to pięknie, ale sprawia wrażenie wyreżyserowanego i wygenerowanego przez sztuczną inteligencję. Przepraszam, jeśli się mylę. Kilka uwag: dlaczego ludzie nie robią zdjęć z odsłoniętymi zasłonami, przy świetle zalewającym pomieszczenie i z wyłączonym telewizorem?

W opisie jest mowa o 3 sypialniach i 3,5 łazienki, ale w skróconym opisie jest napisane: 2 sypialnie i 2,5 łazienki. Poza tym powtarzasz się. Niech to będzie krótsze. W połowie tekstu znudziłam się i przestałam czytać.

Wybierz reakcję