Witam wszystkich, to moje pierwsze doświadczenie jako gospodarza. Będę wdzięczny za wszelkie porady, pomysły, sugestie i wskazówki.
Jesteś nowym gospodarzem?
Rozpocznij swoją przygodę dzięki wskazówkom i poradom dotyczącym pierwszych rezerwacji i gości.
Rozmowy
Wyróżnione
Witajcie!
Jestem Laëtitia, Superhostką Airbnb od 14 lat. 😃 Przyjmujemy gości w naszym domu, jako rodzina, w wiosce w południowo-zachodniej Francji. 🇫🇷🍇🌞🏡🏰
Moje pasje to sztuka i podróże, ale także gastronomia i piłka nożna. Tak, tak! ⚽️ Naprzód, Les Verts! 💚💚💚
Od pięciu lat poświęcam swój wolny czas na społecznikowskie prowadzenie społeczności gospodarzy Airbnb w moim regionie na południowym zachodzie, gdzie jestem liderem społeczności.
Jeśli nie mieliście jeszcze okazji wziąć udziału w jednym ze spotkań gospodarzy w Waszej lokalnej społeczności, zachęcam Was do tego. To wspaniała okazja do wymiany doświadczeń i świetny sposób na poznanie innych gospodarzy w Waszej okolicy. (Przydatne informacje są zamieszczane na stronach klubów)
Kiedy tylko mogę, dzielę się tutaj rekomendacjami opartymi na moim doświadczeniu i moich pasjach.
Z niecierpliwością czekam na okazję, by dowiedzieć się czegoś więcej o Tobie i kontynuować wzajemne wspieranie się.
Teraz Twoja kolej. Powiedz nam:
Kim jesteście?
Gdzie mieszkają Wasi gospodarze? 🇫🇷🇧🇷🇮🇹
Jakie są Twoje ulubione tematy?
Jak możemy Ci pomóc?
Do zobaczenia już niedługo 😃
PS: Dzielę się z Tobą odrobiną mojej sztuki 🎨
Cześć wszystkim! Miło jest tu wrócić i mieć nową przestrzeń, w której możemy się ze sobą kontaktować :-)
Pozdrowienia dla wszystkich z Rzymu :-D
Dzień dobry,
Zarządzam lokalem mieszkalnym w Reims i obecnie poszukuję zaufanej osoby, która mogłaby świadczyć usługi sprzątania.
Kto mógłby mi pomóc w tym poszukiwaniu?
Cześć, jest tu ktoś z Armenii?
Cześć! Jestem nowa, właśnie opublikowałam swoją ofertę i zastanawiam się, jak pobierać opłaty i doliczać koszty sprzątania, które czasami są pobierane na Airbnb. Czy robi się to oddzielnie? Czy też powinno to stanowić część początkowej kwoty podawanej jako cena? Bardzo dziękuję za wskazówki!
Airbnb możesz dodać opłaty za sprzątanie, opłaty za zwierzęta i opłaty za dodatkowych gości w miejscu, w którym ustalasz cenę, dostępność i inne szczegóły.
Cześć, Caterino 💞Miło, że podzieliłaś się tym, co Cię nurtuje. Ja sama dodałam opłatę za sprzątanie w wysokości 60 euro, dopłatę za zakwaterowanie dodatkowych gości po przekroczeniu liczby 2 osób w wysokości 24 euro, a psy są mile widziane za opłatą 25 euro, maksymalnie 2 psy. U mnie to się sprawdza, przynajmniej dlatego, że mój dom jest dość duży. Uważam też, że za sprzątanie naprawdę można pobierać dodatkową opłatę. Porównuję to do sytuacji, w której zatrudniłabym osobę sprzątającą – być może nie uzyskałabym tego za cenę podaną w ofercie, gdyby tę samą pracę wykonywała osoba z zewnątrz. U mnie to przynajmniej zadziałało i nie sądzę, żeby miało to wpływ na rezerwacje. Jestem gospodynią w Finlandii. Miło było usłyszeć o Twojej sytuacji💞Wszystkiego dobrego i dodaj opłatę za sprzątanie🤗Serdecznie pozdrawiam, Tuija
Dołącz do rozmowy
Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.
Cześć, jestem nowa na Airbnb.
Niedawno widziałem post dotyczący zmian w przepisach dotyczących dzieci poniżej 12 roku życia i sposobu, w jaki są one wymienione. Czy ktoś może mi pomóc znaleźć ten post? Z góry dziękuję.
Czy to może być to, czego szukasz?!
Cześć, prowadzę 2 miejsca na Airbnb w Angus w Szkocji. Szukam pomocy przy niektórych sprzątaniach, których nie jestem w stanie wykonać samodzielnie. Czy ktoś może polecić lokalne firmy sprzątające albo może współgospodarza, z którym moglibyśmy się wzajemnie wspierać w sprzątaniu? Pozdrawiam, Rhona