Lokalna kawiarnia

Nawiąż kontakt z innymi gospodarzami, dziel się swoimi historiami, prowadź swobodne rozmowy i świętuj sukcesy!

Tagi na forum

Rozmowy

Wyróżnione

Bhumika
@Bhumika•Toronto, Kanada

Cześć wszystkim,

Czy kiedykolwiek marzyło Ci się miejsce, w którym możesz porozmawiać o wyjątkowych sytuacjach, które zdarzają się podczas przyjmowania gości? Dokładnie do tego służy Grono Gospodarzy.

👉Przejdź do paska bocznego Forum społeczności, kliknij „Grono gospodarzy” i wybierz „Dołącz”, aby uzyskać dostęp. Jeśli nie klikniesz „Dołącz”, nie będziesz mieć dostępu do rozmów ani nie będziesz mógł(-mogła) w nich uczestniczyć (możesz też kliknąć tutaj, aby wyświetlić Grupę Gospodarzy).

Uwaga: dyskusje z tego miejsca nie będą pojawiać się w wynikach wyszukiwania w internecie!

Dołącz do nas!

Pozdrawiam,

Bhumika

Rob
@Robin4•Mount Barker, Australia

To temat, który poruszyłem tutaj na CC kilka lat temu. Niedawno miałem okazję poznać znanego australijskiego artystę estradowego w ramach Festiwalu Sztuki w Adelaide i to przypomniało mi o tym starym poście… Kogo chcielibyście przyjąć jako gości?

Gdybyście mieli taką możliwość, kogo z mieszkańców tej planety najbardziej chcielibyście przyjąć u siebie… i dlaczego?

Zacznę od tego, że ja chciałbym przyjąć Scotta Neesona!

Scott wraz z rodzicami wyemigrował ze Szkocji do Australii w 1964 roku, gdy miał 5 lat. Przeprowadzili się tutaj, do Australii Południowej, i zamieszkali w Elizabeth, przedmieściu Adelajdy, około 30 minut drogi od miejsca, w którym mieszkam.

Po nieudanej próbie nauki Scott dołączył do sieci kin Clifford Theatres, dostarczając taśmy filmowe do różnych kin Clifford w mieście. W australijskim przemyśle filmowym piął się po szczeblach kariery, aż w 1986 roku został szefem dystrybucji Twentieth Century Fox w Australii. Został zwabiony do Twentieth Century Fox w USA i przeniósł się tam w 1993 roku jako wiceprezes ds. marketingu, a z czasem awansował na stanowisko prezesa Twentieth Century Fox.

W 2003 roku został namówiony do objęcia stanowiska prezesa Sony Entertainment, a w okresie przechodzenia na nowe stanowisko wyjechał na wakacje do Phnom Penh w Kambodży.

Podczas podróży trafił przypadkiem na miejskie wysypisko śmieci i był poruszony widokiem setek dzieci w wieku zaledwie 4 lat, które grzebały w śmieciach w poszukiwaniu czegokolwiek, co mogłoby pomóc ich rodzinom przetrwać.

Wyjechał z Kambodży i objął stanowisko w firmie Sony, ale nieustannie dręczyły go myśli o tych dzieciach na wysypisku w Phnom Penh, więc po 3 miesiącach sprzedał wszystko, co miał w Los Angeles, przeniósł się do Kambodży i założył Cambodia Childrens Fund, który obecnie zapewnia edukację ponad 2000 dzieciom i opiekuje się 20 000 rodzin.

Kto tak postępuje? Odmawia przyjęcia najbardziej wpływowego stanowiska w branży rozrywkowej na świecie i poświęca siebie i swoje życie osobom znajdującym się w trudnej sytuacji.

Scott ma teraz 67 lat i jest uosobieniem człowieka, jakim sam chciałbym być. Gdybym miał taką okazję, chętnie spędziłbym z nim wieczór lub dwa, żeby dowiedzieć się, co sprawiło, że jest tak wspaniałym człowiekiem!

Pozdrawiam – Rob

Till & Jutta
@Till•Stuttgart, Niemcy

Częścią najnowszej jesiennej aktualizacji są mapy, na których możecie zobaczyć swoje podróże, a także podróże Waszych znajomych. Możecie tam również od razu sprawdzić, jak spodobało im się miejsce pobytu i jak je ocenili:

Czy już zajrzeliście i zauważyliście coś ciekawego?

Do Connections: https://www.airbnb.de/users/profile/connections-map

Cadian
@Cadinic•Anglia, Wielka Brytania

Apartament z 2 sypialniami w @southampton. Dostępnych jest wiele udogodnień: 2 podwójne łóżka, wysokiej jakości pościel, telewizor, wyposażenie kuchni, garnki, talerze, patelnie.

Wybierz reakcję
Geraldo Rocha
@GeraldoRocha•Rio de Janeiro, Brazylia

Skoro wspomniałaś o kawie, to masz we mnie sojusznika.

Wybierz reakcję
Bhumika
@Bhumika•Toronto, Kanada

Cześć wszystkim,

Czy kiedykolwiek marzyło Ci się miejsce, w którym możesz porozmawiać o wyjątkowych sytuacjach, które zdarzają się podczas przyjmowania gości? Dokładnie do tego służy Grono Gospodarzy.

👉Przejdź do paska bocznego Forum społeczności, kliknij „Grono gospodarzy” i wybierz „Dołącz”, aby uzyskać dostęp. Jeśli nie klikniesz „Dołącz”, nie będziesz mieć dostępu do rozmów ani nie będziesz mógł(-mogła) w nich uczestniczyć (możesz też kliknąć tutaj, aby wyświetlić Grupę Gospodarzy).

Wybierz reakcję
Dom
@MrNiceGuy•Hoboken, New Jersey

Wpadam! 🙌🏼🫡❤️

Wybierz reakcję
Laëtitia
@LétiziaS2025•Carcassonne, Francja

Naprawdę zachęcamy gospodarzy do dołączenia do grona gospodarzy i aktywnego uczestnictwa w nim – razem uczymy się bardzo wiele.

Czekam na rozmowę 😉

Wybierz reakcję

Dołącz do rozmowy

Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.

Członek

Cześć wszystkim! Chcę się podzielić moim niedawnym doświadczeniem jako Superhosta Airbnb z 2-letnim stażem. Około 3 tygodnie temu miałem gościa, który podczas swojego pobytu zalał mój dom. Wszystko udokumentowałem (ze znacznikiem czasu i daty) i przesłałem do Airbnb. Wydatki na naprawę domu wyniosły ponad 7 tys. USD (mam potwierdzone faktury/paragony), a Airbnb od 24 września 2024 roku NIE ODNIOSŁO SIĘ do mojego roszczenia. Mam teraz zaległości w spłacie kredytu hipotecznego, ponieważ większość moich oszczędności wydałam na naprawę domu po tym, jak gość go zalał. Nawet po poinformowaniu o tym dwóch różnych menedżerów nadal nie ma żadnej reakcji na moje roszczenie. Jeśli dojdzie do szkody, NIE płać od razu za naprawę (jeśli to możliwe). Uzyskaj kosztorys, zablokuj terminy i zgłoś roszczenie z tytułu szkód i utraty możliwości korzystania z domu. Nie róbcie tego, co ja, bo teraz mogę stracić dom w tym miesiącu z powodu braku środków na spłatę kredytu hipotecznego. A wszystko dlatego, że gość zalał mój dom, a Airbnb nie zrobiło nic, żeby zwrócić mi pieniądze, które wydałam, ANI zrekompensować mi dni, które straciłam podczas remontu. Będę też o tym pisać na moich profilach w mediach społecznościowych, żeby ludzie wiedzieli, że Airbnb zapewnia niewielką lub żadną ochronę w branży, w której ryzyko szkód jest wysokie. Zapoznawałam się z platformą VRBO i być może przeniosę na nią swoją działalność, o ile oczywiście uda mi się znaleźć sposób na to, żeby zachować swój dom.

Wybierz reakcję
Domenico
@Domenico407•Saronno, Włochy

Dzień dobry, jestem Dome, od 2 lat jestem gospodarzem kawalerki w Saronno.

Jestem gospodarzem i mam pracę, która zajmuje mi wiele godzin.

Zgodziłem się na rezerwacje bezpośrednie od osób z dobrymi recenzjami na platformie, aby zwiększyć liczbę pobytów.

Wybierz reakcję
Ann Monika
@Ann_Monika0•Lombardia, Włochy

Cześć, , ja też tak mam! 😊

- kalendarz

- dostępność

Wybierz reakcję