Oficjalna przestrzeń Airbnb dla gospodarzy

Pytaj o radę, dziel się wskazówkami i świętuj sukcesy – wszystko w jednym miejscu.

Wątek

1 odpowiedź

Susan
@Susan6573•Wielka Brytania

Cześć, Toby!

Wygląda to pięknie, ale sprawia wrażenie wyreżyserowanego i wygenerowanego przez sztuczną inteligencję. Przepraszam, jeśli się mylę. Kilka uwag: dlaczego ludzie nie robią zdjęć z odsłoniętymi zasłonami, przy świetle zalewającym pomieszczenie i z wyłączonym telewizorem?

W opisie jest mowa o 3 sypialniach i 3,5 łazienki, ale w skróconym opisie jest napisane: 2 sypialnie i 2,5 łazienki. Poza tym powtarzasz się. Niech to będzie krótsze. W połowie tekstu znudziłam się i przestałam czytać.

I jeszcze jedna rzecz, która bardzo mi przeszkadza – przestań używać emotikonów. Są dziecinne i utrudniają czytanie.

Przeformułowałbym Twój opis, żeby usunąć powtórzenia, słowa „luksus”, „komfort” i „wyrafinowany”, a także żeby wyeliminować sprzeczność dotyczącą liczby sypialni, ponieważ najpierw jest mowa o 2 sypialniach, a potem o 3 oddzielnych sypialniach.

Witaj w Eden Court Apartments – nowoczesnym, w pełni umeblowanym apartamencie z 2 sypialniami i 2,5 łazienkami przy Nmai-Adjiriganor Road w dzielnicy East Legon w Akrze.

To wygodne miejsce, w którym poczujesz się jak w domu z dala od codziennych trosk. Jest idealne dla rodzin, osób podróżujących służbowo i gości odwiedzających Akrę.

W apartamencie znajdują się:

• Otwartą, klimatyzowaną przestrzeń dzienną z jadalnią
  • Smart TV z aplikacjami rozrywkowymi
  • W pełni wyposażoną, nowoczesną kuchnię ze sprzętem AGD, naczyniami kuchennymi i zastawą stołową
  • Darmowa kawa i podstawowe produkty śniadaniowe
  • Dwie wygodne sypialnie z łóżkami typu queen-size, klimatyzacją, smart TV i świeżą pościelą
  • Dwie w pełni wyposażone łazienki oraz wygodna toaleta dla gości
  • Bezpłatny parking
  • Dostęp do sznurka do suszenia prania na podwórku

Aby ułatwić Ci pobyt w Akrze, oferujemy również: odbiór z lotniska i prywatne wycieczki po mieście.

Uwaga: w cenę pobytu wliczony jest początkowy limit zużycia mediów, obejmujący energię elektryczną, wodę, gaz i paliwo do generatora. Może obowiązywać dodatkowa opłata. Na wypadek przerwy w dostawie prądu dostępny jest również generator rezerwowy. Jeśli przed dokonaniem rezerwacji masz pytania dotyczące mediów lub korzystania z agregatu, skontaktuj się z nami.

Mam nadzieję, że te informacje okażą się przydatne.

Powodzenia i wszystkiego najlepszego

Susan 🙂

1 odpowiedź2 dni temu
Wybierz reakcję
Toby
@EdenStayz•Wielka Brytania

Dzięki, Susan. Poprosiłam współgospodarza, żeby zajął się opisami ofert, i na tym poprzestałam. Nie zauważyłam tych wszystkich dodatkowych sformułowań i sprzeczności. Twoja odpowiedź była pomocna.

2 dni temu
Wybierz reakcję
Luis Angel
@LuisAngel•Kanada

Cześć! Czy możesz mi powiedzieć, jak mogę poprosić o przydzielenie opiekuna konta Airbnb, który będzie mi pomagał w zarządzaniu ofertami i udzielał wsparcia?

Mark
@Mark6458•Montclair, New Jersey

Cześć, społeczności!

To naprawdę trudna sprawa. W związku z tym problemem wciąż kontaktuję się z zespołem pomocy dla Superhostów.

Podczas wyszukiwania miasta, w którym znajduje się moja oferta, pod nią wyświetla się apartament, a obok niego – sąsiednia miejscowość.

Sąsiednie miasto nie jest miejscem, do którego ludzie chcą się udać.

Jak mogę przekazać tę sprawę wyżej i ją rozwiązać?

Dziękuję!

Mark

Sebastian
@Sebastian1837•Alicante, Hiszpania

Mój apartament ma licencję turystyczną ważną do 2027 roku, ale strona internetowa nie pozwala mi zarezerwować apartamentu na mniej niż 10 dni. Co mam zrobić?

Frankie
@Frankie144•Los Angeles, Kalifornia

Cześć. Czy ktoś może mi pomóc? Gość wystawił mi recenzję z 1 gwiazdką (pierwsza recenzja z oceną niższą niż 5 na 45 recenzji). W zasadzie był to odwet za zgłoszenie szkody. Airbnb jej nie usunęło… Po prostu odrzuciło prośbę bez podania przyczyny. Czy ktoś może mi powiedzieć, co mam z tym zrobić? Chciałabym, żeby ta pierwsza ocena na 1 gwiazdkę została usunięta. Dziękuję.

Daniëlle
@Danielle402•Holandia

Dzień dobry,

Właśnie otrzymałam ostrzeżenie od Airbnb, ponieważ jeden z gości wystawił mi recenzję z 3 gwiazdkami. I że być może podałam nieprawdziwe informacje w mojej ofercie.

Chciałbym to od razu wyjaśnić;

Sprawdziłam jeszcze raz moją ofertę, ale to, co pani Wendeline pisze o tym, że łóżko piętrowe jest bardzo wąskie, jest prawdą, ponieważ jest to mały domek, a w opisie wyraźnie podano, że łóżko piętrowe ma wymiary 70 cm x 200 cm. Więc pani mogła o tym wiedzieć.

Pani Wendeline stwierdza, że uznała to za zbyt drogie w stosunku do tego, co otrzymała. To jej opinia, ale mieszczę się w zakresie cenowym innych tiny house i oferuję domek w idealnym stanie, który jest chwalony za schludność i czystość.

Myślę, że pani czuje się trochę urażona, ponieważ nie mogła wejść do domku wcześniej niż o godzinie podanej w mojej ofercie. Dałam jej taką możliwość, ale nie chciała za to dopłacać. Nie pomyślała jednak, że musiałam zmienić plan sprzątaczki, aby spełnić jej życzenie.

Chciałabym również wspomnieć, że ta najemczyni zarezerwowała to miejsce dla swoich dorosłych dzieci, a sama ma domek 3 miejsca dalej na terenie parku. Jesteśmy praktycznie sąsiadami.

Dlatego bardzo mi przykro, że dała 3 gwiazdki, ale to jej opinia.

To, co uważam za niesprawiedliwe, to to, że Airbnb upomina mnie, chociaż w mojej ofercie nie ma żadnych nieprawd. Wszystko, co w niej wymieniono, jest dostępne. A domek jest w idealnym stanie!

Dlatego też chętnie odeślę Państwa do moich innych gości, którzy również napisali recenzję.

Chciałbym zobaczyć tutaj odpowiedź Airbnb.

Chętnie wynajmuję za pośrednictwem Państwa platformy i mam nadzieję, że będzie się to często zdarzać.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Z wyrazami szacunku

Daniëlle Sterke

Bosplekkie