Caterina
@CaterinaMV•Santiago, Chile

Wątpliwości dotyczące kosztów sprzątania

Cześć! Jestem nowa, właśnie opublikowałam swoją ofertę i zastanawiam się, jak pobierać opłaty i doliczać koszty sprzątania, które czasami są pobierane na Airbnb. Czy robi się to oddzielnie? Czy też powinno to stanowić część początkowej kwoty podawanej jako cena? Bardzo dziękuję za wskazówki!

3 odpowiedzi6 godzin temu
Wybierz reakcję

Oficjalna przestrzeń Airbnb dla gospodarzy

Pytaj o radę, dziel się wskazówkami i świętuj sukcesy – wszystko w jednym miejscu.

3 odpowiedzi

Pia
@Pia636•Rogersville, Tennessee

Airbnb możesz dodać opłaty za sprzątanie, opłaty za zwierzęta i opłaty za dodatkowych gości w miejscu, w którym ustalasz cenę, dostępność i inne szczegóły.

5 godzin temu
Wybierz reakcję
Tuija
@Tuija2•Finlandia

Cześć, Caterino 💞Miło, że podzieliłaś się tym, co Cię nurtuje. Ja sama dodałam opłatę za sprzątanie w wysokości 60 euro, dopłatę za zakwaterowanie dodatkowych gości po przekroczeniu liczby 2 osób w wysokości 24 euro, a psy są mile widziane za opłatą 25 euro, maksymalnie 2 psy. U mnie to się sprawdza, przynajmniej dlatego, że mój dom jest dość duży. Uważam też, że za sprzątanie naprawdę można pobierać dodatkową opłatę. Porównuję to do sytuacji, w której zatrudniłabym osobę sprzątającą – być może nie uzyskałabym tego za cenę podaną w ofercie, gdyby tę samą pracę wykonywała osoba z zewnątrz. U mnie to przynajmniej zadziałało i nie sądzę, żeby miało to wpływ na rezerwacje. Jestem gospodynią w Finlandii. Miło było usłyszeć o Twojej sytuacji💞Wszystkiego dobrego i dodaj opłatę za sprzątanie🤗Serdecznie pozdrawiam, Tuija

1 odpowiedź6 godzin temu
Wybierz reakcję
Tuija
@Tuija2•Finlandia

Przepraszam, to jest robione osobno😅💕🤗

6 godzin temu
Wybierz reakcję

Więcej od: New to hosting

Enrique
@Lider•Meksyk

Witam wszystkich, to moje pierwsze doświadczenie jako gospodarza. Będę wdzięczny za wszelkie porady, pomysły, sugestie i wskazówki.

Bertrand
@Bertrand51100•Francja

Dzień dobry,

Zarządzam lokalem mieszkalnym w Reims i obecnie poszukuję zaufanej osoby, która mogłaby świadczyć usługi sprzątania.

Kto mógłby mi pomóc w tym poszukiwaniu?

Dziękuję,

Bertrand.

Ejmin
@Ejmin•Armenia

Cześć, jest tu ktoś z Armenii?

Caterina
@CaterinaMV•Santiago, Chile

Cześć! Jestem nowa, właśnie opublikowałam swoją ofertę i zastanawiam się, jak pobierać opłaty i doliczać koszty sprzątania, które czasami są pobierane na Airbnb. Czy robi się to oddzielnie? Czy też powinno to stanowić część początkowej kwoty podawanej jako cena? Bardzo dziękuję za wskazówki!

Ejmin
@Ejmin•Armenia

Cześć, jestem nowa na Airbnb.