Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Przeprowadzamy się! Już wkrótce otworzymy zupełnie nowe Centrum społeczności

6 października Centrum społeczności przenosi się do nowej lokalizacji. Łączymy globalne fora i lokalne Kluby Gospodarzy w jednym miejscu.

Będzie to większa społeczność, która będzie mogła korzystać z lepszych funkcji online. Będziesz mieć możliwość nawiązania kontaktu z jeszcze większą liczbą gospodarzy, co ułatwi Ci znalezienie wsparcia potrzebnego do rozwoju działalności.

Czego możesz się spodziewać

• Po zakończeniu przenosin otrzymasz e-maila z zaproszeniem i linkiem do zupełnie nowego Centrum społeczności.

• Globalne fora staną się jednym Forum społeczności.

• Dyskusje będą tłumaczone na 64 języki, aby każdy mógł w nich uczestniczyć.

Nadal będziesz mieć dostęp do ostatnich rozmów. Gdy po raz pierwszy zalogujesz się w nowym Centrum społeczności, poprosimy Cię o zapoznanie się z naszymi Zasadami społeczności i włączenie powiadomień. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z jednym z naszych menedżerów społeczności lub napisz komentarz poniżej.

Dziękujemy, że jesteś częścią naszej społeczności. Nie możemy się doczekać, aż zobaczysz te zmiany.

127 odpowiedzi2 wrz
Wybierz reakcję

Oficjalna przestrzeń Airbnb dla gospodarzy

Pytaj o radę, dziel się wskazówkami i świętuj sukcesy – wszystko w jednym miejscu.

127 odpowiedzi

Dilshan
@Dilshan5•Galle, Sri Lanka

Świetna sprawa! 😊

2 odpowiedzi28 wrz
Wybierz reakcję
Emilie
@Emilie01•Londyn, Wielka Brytania

Podoba mi się Twój entuzjazm. Do zobaczenia tam w przyszłym tygodniu!

1 odpowiedź29 wrz
Wybierz reakcję
Dilshan
@Dilshan5•Galle, Sri Lanka

Jasne. Bardzo dziękuję!😊

29 wrz
Wybierz reakcję
Aim
@Aim2481•Worcester, Wielka Brytania

Cześć, potrzebuję pomocy w sprawie widoczności mojej oferty.

1 odpowiedź28 wrz
Wybierz reakcję
Członek

Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć kolejny poziom najnowszej platformy AI Airbnb! Do dzieła🚀

3 odpowiedzi22 wrz
Wybierz reakcję
Diane
@Diane1861•Stany Zjednoczone

Potrzebuję pomocy z otrzymaniem płatności. Nie otrzymałam/otrzymałem zapłaty. Miałam u siebie miłą młodą parę na dwie noce. Bóg Wam zapłać. Nie mogę otrzymać…

2 odpowiedzi22 wrz
Wybierz reakcję
Steve
@Masontonio•Stany Zjednoczone

Miałem to samo i nie mogę skłonić Airbnb do interwencji w mojej sprawie. Jestem bardzo rozczarowany. Nie zapłacono mi za pobyt 2 gości przez 1 noc. To ponad 100 USD.

27 wrz
Wybierz reakcję
Laëtitia
@LétiziaS2025•Carcassonne, Francja

Super!!! Miałam okazję regularnie uczestniczyć w dyskusjach w Centrum społeczności i z wielką przyjemnością przyjmuję tę wiadomość. Nie mogę się doczekać spotkania z Wami! 😊

18 wrz
Wybierz reakcję

Więcej od: Airbnb Updates

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Nasza społeczność gospodarzy online właśnie się powiększyła. Od dziś Centrum społeczności i Kluby Gospodarzy mają wspólne miejsce.* Teraz w jednym miejscu możesz zadawać pytania, uzyskiwać porady od innych gospodarzy, zdobywać lokalną wiedzę i znajdować sposoby na rozwój swojej działalności.

Aby szybko zapoznać się z nowościami, przejdź do menu obok swojego zdjęcia profilowego i kliknij „Możesz się rozejrzeć”. Następnie możesz zapoznać się z jednym lub kilkoma z tych obszarów.

Forum społeczności: to publiczne forum jest otwarte dla wszystkich i kierowane przez Airbnb. Fora prywatne: to grupy dostępne tylko dla członków, przeznaczone dla określonych typów gospodarzy i prowadzone przez Airbnb. Zostaniesz dodany(-a) do każdej grupy, która Cię dotyczy. Kluby gospodarzy: to grupy tylko dla członków, przeznaczone dla gospodarzy z tego samego miasta lub regionu, kierowane przez liderów społeczności działających na zasadzie wolontariatu. Jeśli w Twojej okolicy działa Klub Gospodarzy, otrzymasz zaproszenie do dołączenia do niego. Aktualności Airbnb: najnowsze wiadomości dotyczące Airbnb, informacje o zmianach w produktach i zasadach.

Gdy już poznasz nowości, daj nam znać, co o nich sądzisz – lub zadaj pytanie – w komentarzach.

* Jeśli byłeś(-aś) aktywny(-a) w starym Centrum społeczności, nadal masz dostęp do ostatnich rozmów.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Cześć wszystkim,

Jak wiecie, przenosimy się do zupełnie nowego Centrum społeczności, które zostanie uruchomione 6 października.

Począwszy od przyszłego tygodnia, możecie zauważyć pewne problemy techniczne związane z naszymi przygotowaniami do przejścia na nową platformę – na przykład dłuższy czas ładowania lub nieprzewidywalne działanie niektórych funkcji. Jest to zjawisko normalne, ponieważ za kulisami przygotowujemy wszystko do uruchomienia.

Dokładamy wszelkich starań, aby to przejście przebiegło jak najsprawniej, i nie możemy się doczekać, aż powitamy Was w nowym Centrum społeczności.

Dziękujemy za cierpliwość i za to, że jesteście częścią tej społeczności.

Pozdrawiamy,
Zespół ds. społeczności

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Airbnb ogłosiło wprowadzenie nowych narzędzi, które pomogą Ci dynamicznie ustalać ceny, zwiększać zarobki i zarządzać wieloma ofertami. Poza tym teraz możesz łatwo tworzyć interaktywne rzuty 3D, dzięki którym goście będą mogli zwiedzić Twój dom przed dokonaniem rezerwacji.

Dynamiczne ceny: zaproponujemy Ci przedział cenowy, dzięki któremu będziesz zarabiać więcej, gdy popyt jest wysoki, a Twoja oferta będzie rezerwowana, gdy popyt jest niższy. Twoje ceny są automatycznie dostosowywane codziennie, a Ty możesz sprawdzić, na ile są konkurencyjne w porównaniu z podobnymi ofertami, i w dowolnym momencie wprowadzać zmiany. Informacje o zarobkach: Twój panel zarobków korzysta teraz ze sztucznej inteligencji, aby podsumować Twoje wyniki i pokazać, czy wszystko idzie zgodnie z planem. Na przykład porównuje Twoje przewidywane zarobki z zarobkami z podobnych ofert w okolicy. Analizujemy lokalne dane, aby wskazać, co wpływa na Twoje zarobki, i sugerujemy działania, które możesz wykonać bezpośrednio w panelu, takie jak włączenie rezerwacji natychmiastowej lub dodanie brakujących udogodnień. Rzuty 3D: zeskanuj swoje miejsce za pomocą kompatybilnego urządzenia Apple iPhone Pro lub iPada, aby dodać interaktywny rzut 3D, który pozwoli gościom lepiej wyobrazić sobie, jak wygląda Twoja przestrzeń.* Narzędzie zawiera wskazówki dotyczące skanowania i tworzy dla Ciebie układ, a podstawowe udogodnienia są wykrywane automatycznie.

Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje o wszystkich nowych narzędziach i możesz obejrzeć film: Nowe funkcje dla gospodarzy | Airbnb

* Funkcja ta jest kompatybilna z urządzeniami Apple iPhone 12 Pro lub nowszymi oraz iPadami z kamerą LiDAR. Musisz zezwolić aplikacji Airbnb na dostęp do aparatu.

Dostępność ofert i funkcjonalności może się różnić w zależności od lokalizacji, terminu i spełnienia kryteriów.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Airbnb zaczęło działalność od dwóch gospodarzy, którzy potrzebowali pomocy w opłaceniu czynszu za swoje mieszkanie. Prawie 20 lat później miliony gospodarzy polegają na Airbnb, aby pokryć koszty czynszu lub spłaty kredytu hipotecznego.

Z radością ogłaszamy dziś Program Akceleracyjny Airbnb na rzecz Mieszkalnictwa – nasze jak dotąd najważniejsze zobowiązanie, które ma pomóc w rozwiązaniu problemu niedoboru mieszkań.

Za pośrednictwem Programu Akceleracyjnego Airbnb na rzecz Mieszkalnictwa zainwestujemy początkowo 250 milionów USD, aby pomóc pozyskać ponad 5 miliardów USD na budowę mieszkań o przystępnych cenach i dla osób o różnych dochodach. Airbnb będzie również wspierać reformy polityki mieszkaniowej i przekaże 5 milionów USD innowatorom, którzy sprawiają, że budowa domów jest łatwiejsza, szybsza i tańsza.

„Austin to mój dom. Mieszkam tu od 13 lat” – mówi Ivan Woodson, lider społeczności Airbnb. „Zawsze uwielbiałem przyjmować gości, ale udział w dzisiejszym wydarzeniu sprawił, że jestem jeszcze bardziej dumny z tego, że jestem gospodarzem Airbnb, ponieważ jest to firma, która inwestuje w to, by moja społeczność była jeszcze lepszym miejscem do życia”.

Program Airbnb Housing Accelerator startuje w Stanach Zjednoczonych z ambicją rozszerzenia go na cały świat. Odwiedź stronę
airbnb.com/housingaccelerator, aby dowiedzieć się więcej, i podziel się swoimi przemyśleniami na temat mieszkalnictwa w Twojej społeczności w komentarzach poniżej.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

6 października Centrum społeczności przenosi się do nowej lokalizacji. Łączymy globalne fora i lokalne Kluby Gospodarzy w jednym miejscu.

Będzie to większa społeczność, która będzie mogła korzystać z lepszych funkcji online. Będziesz mieć możliwość nawiązania kontaktu z jeszcze większą liczbą gospodarzy, co ułatwi Ci znalezienie wsparcia potrzebnego do rozwoju działalności.

Czego możesz się spodziewać

Po zakończeniu przenosin otrzymasz e-maila z zaproszeniem i linkiem do zupełnie nowego Centrum społeczności.
Globalne fora staną się jednym Forum społeczności.
Dyskusje będą tłumaczone na 64 języki, aby każdy mógł w nich uczestniczyć.

Nadal będziesz mieć dostęp do ostatnich rozmów. Gdy po raz pierwszy zalogujesz się w nowym Centrum społeczności, poprosimy Cię o zapoznanie się z naszymi Zasadami społeczności i włączenie powiadomień. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z jednym z naszych menedżerów społeczności lub napisz komentarz poniżej.

Dziękujemy, że jesteś częścią naszej społeczności. Nie możemy się doczekać, aż zobaczysz te zmiany.