Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Przygotowania do przeprowadzki: czego się spodziewać do 6 października

Cześć wszystkim,

Jak wiecie, przenosimy się do zupełnie nowego Centrum społeczności, które zostanie uruchomione 6 października.

Począwszy od przyszłego tygodnia, możecie zauważyć pewne problemy techniczne związane z naszymi przygotowaniami do przejścia na nową platformę – na przykład dłuższy czas ładowania lub nieprzewidywalne działanie niektórych funkcji. Jest to zjawisko normalne, ponieważ za kulisami przygotowujemy wszystko do uruchomienia.

Dokładamy wszelkich starań, aby to przejście przebiegło jak najsprawniej, i nie możemy się doczekać, aż powitamy Was w nowym Centrum społeczności.

Dziękujemy za cierpliwość i za to, że jesteście częścią tej społeczności.

Pozdrawiamy,
Zespół ds. społeczności

8 odpowiedzi1 paź
Wybierz reakcję

Oficjalna przestrzeń Airbnb dla gospodarzy

Pytaj o radę, dziel się wskazówkami i świętuj sukcesy – wszystko w jednym miejscu.

8 odpowiedzi

Członek

Dzięki za ostrzeżenie, Bhumiko – doceniamy wcześniejsze powiadomienie o problemach, bo migracje zawsze wiążą się z kilkoma niespodziankami. Mam jedną prośbę: upewnijcie się, że stare linki do wątków będą działać po przeniesieniu. Byłoby naprawdę szkoda, gdyby lata gromadzonych porad dla gospodarzy przepadły z powodu niedziałających adresów URL. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć nowe Centrum społeczności 6 listopada.

2 paź
Wybierz reakcję
Dom
@MrNiceGuy•Hoboken, New Jersey

Aby szybko powstrzymać czkawkę, wypróbuj proste domowe sposoby, takie jak wstrzymanie oddechu lub popijanie zimnej wody, aby pobudzić nerw błędny i pomóc zresetować przeponę, zgodnie z zaleceniami kliniki Cleveland Clinic.

A teraz wszyscy weźmy szklankę wody, weźmy głęboki oddech i przygotujmy się na nowe, ulepszone Centrum społeczności! Nie mogę się doczekać!

Czas nawiązać kontakt z naszymi gospodarzami usług i atrakcji! Wszyscy musimy dodać ich do naszych list udogodnień dla gości. 😉

2 odpowiedzi2 paź
Wybierz reakcję
Debora
@Debora•Islington, Wielka Brytania

Próba Valsalvy: Zaciśnij nos, zamknij usta i delikatnie spróbuj wykonać wydech, jakbyś nadmuchiwał balon 😚

10 godzin temu
Wybierz reakcję
Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Rozbawiłeś mnie do łez 🤣

Bardzo dziękuję za Twój uroczy (zabawny i inteligentny) komentarz!

2 paź
Wybierz reakcję
Tony
@Tony_And_Una0•Belfast, Wielka Brytania

Nie chcę narzekać, ale...

..

Dlaczego miałyby wystąpić problemy techniczne?

Wiem, że Airbnb ma duży zespół techniczny. Takie zmiany powinny być dokładnie przetestowane i pozbawione błędów przed ich wprowadzeniem.

Zgaduję, że powodem, dla którego to napisaliście, jest to, że z doświadczenia wiecie, iż nowe wersje Airbnb często zawierają wiele błędów, a czasami nowe funkcje musiały być wycofywane.

Koniec mojego narzekania.

1 odpowiedź2 paź
Wybierz reakcję
Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Cześć, !

Bardzo dziękujemy za Twoją szczerą opinię. Połączenie dwóch platform i migracja treści gromadzonych przez lata generuje obciążenie, które naprawdę daje się odczuć dopiero po uruchomieniu pełnej wersji, niezależnie od tego, ile testów przeprowadzono wcześniej. Wolimy Cię o tym uprzedzić, żebyś nie zastanawiał(a) się, dlaczego na początku wszystko może działać wolniej.

Jeśli zauważysz coś, co nie działa tak, jak powinno, daj mi znać, a ja przekażę to zespołowi.

Dziękuję!

2 paź
Wybierz reakcję
Emiel
@Emiel1•Leeuwarden, The Netherlands

Mój profil pokazuje: 157 postów i 15 261 odpowiedzi.

Uważam, że to absurdalnie wysoka liczba. Wygląda na to, że to musiała być codzienna praca!

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to dorobek z okresu ponad 12 lat, ale mimo wszystko...

Dowiedziałem się, że do nowej społeczności przenoszone są tylko posty z ostatnich 3 lat (?).

Muszę więc się pospieszyć, żeby zapisać kilka perełek z przeszłości...

1 odpowiedź1 paź
Wybierz reakcję
Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Cześć, ! Rzeczywiście udzielasz gospodarzom ogromnego wsparcia 😍 Dziękujemy za wszystko, co robisz!

Tak, posty i komentarze z ostatnich 3 lat zostaną przeniesione i będzie można je wyszukiwać. Starsze treści mogą nie pojawiać się w nowym Centrum społeczności.

Pozdrawiamy,

1 paź
Wybierz reakcję

Więcej od: Airbnb Updates

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Nasza społeczność gospodarzy online właśnie się powiększyła. Od dziś Centrum społeczności i Kluby Gospodarzy mają wspólne miejsce.* Teraz w jednym miejscu możesz zadawać pytania, uzyskiwać porady od innych gospodarzy, zdobywać lokalną wiedzę i znajdować sposoby na rozwój swojej działalności.

Aby szybko zapoznać się z nowościami, przejdź do menu obok swojego zdjęcia profilowego i kliknij „Możesz się rozejrzeć”. Następnie możesz zapoznać się z jednym lub kilkoma z tych obszarów.

Forum społeczności: to publiczne forum jest otwarte dla wszystkich i kierowane przez Airbnb. Fora prywatne: to grupy dostępne tylko dla członków, przeznaczone dla określonych typów gospodarzy i prowadzone przez Airbnb. Zostaniesz dodany(-a) do każdej grupy, która Cię dotyczy. Kluby gospodarzy: to grupy tylko dla członków, przeznaczone dla gospodarzy z tego samego miasta lub regionu, kierowane przez liderów społeczności działających na zasadzie wolontariatu. Jeśli w Twojej okolicy działa Klub Gospodarzy, otrzymasz zaproszenie do dołączenia do niego. Aktualności Airbnb: najnowsze wiadomości dotyczące Airbnb, informacje o zmianach w produktach i zasadach.

Gdy już poznasz nowości, daj nam znać, co o nich sądzisz – lub zadaj pytanie – w komentarzach.

* Jeśli byłeś(-aś) aktywny(-a) w starym Centrum społeczności, nadal masz dostęp do ostatnich rozmów.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Cześć wszystkim,

Jak wiecie, przenosimy się do zupełnie nowego Centrum społeczności, które zostanie uruchomione 6 października.

Począwszy od przyszłego tygodnia, możecie zauważyć pewne problemy techniczne związane z naszymi przygotowaniami do przejścia na nową platformę – na przykład dłuższy czas ładowania lub nieprzewidywalne działanie niektórych funkcji. Jest to zjawisko normalne, ponieważ za kulisami przygotowujemy wszystko do uruchomienia.

Dokładamy wszelkich starań, aby to przejście przebiegło jak najsprawniej, i nie możemy się doczekać, aż powitamy Was w nowym Centrum społeczności.

Dziękujemy za cierpliwość i za to, że jesteście częścią tej społeczności.

Pozdrawiamy,
Zespół ds. społeczności

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Airbnb ogłosiło wprowadzenie nowych narzędzi, które pomogą Ci dynamicznie ustalać ceny, zwiększać zarobki i zarządzać wieloma ofertami. Poza tym teraz możesz łatwo tworzyć interaktywne rzuty 3D, dzięki którym goście będą mogli zwiedzić Twój dom przed dokonaniem rezerwacji.

Dynamiczne ceny: zaproponujemy Ci przedział cenowy, dzięki któremu będziesz zarabiać więcej, gdy popyt jest wysoki, a Twoja oferta będzie rezerwowana, gdy popyt jest niższy. Twoje ceny są automatycznie dostosowywane codziennie, a Ty możesz sprawdzić, na ile są konkurencyjne w porównaniu z podobnymi ofertami, i w dowolnym momencie wprowadzać zmiany. Informacje o zarobkach: Twój panel zarobków korzysta teraz ze sztucznej inteligencji, aby podsumować Twoje wyniki i pokazać, czy wszystko idzie zgodnie z planem. Na przykład porównuje Twoje przewidywane zarobki z zarobkami z podobnych ofert w okolicy. Analizujemy lokalne dane, aby wskazać, co wpływa na Twoje zarobki, i sugerujemy działania, które możesz wykonać bezpośrednio w panelu, takie jak włączenie rezerwacji natychmiastowej lub dodanie brakujących udogodnień. Rzuty 3D: zeskanuj swoje miejsce za pomocą kompatybilnego urządzenia Apple iPhone Pro lub iPada, aby dodać interaktywny rzut 3D, który pozwoli gościom lepiej wyobrazić sobie, jak wygląda Twoja przestrzeń.* Narzędzie zawiera wskazówki dotyczące skanowania i tworzy dla Ciebie układ, a podstawowe udogodnienia są wykrywane automatycznie.

Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje o wszystkich nowych narzędziach i możesz obejrzeć film: Nowe funkcje dla gospodarzy | Airbnb

* Funkcja ta jest kompatybilna z urządzeniami Apple iPhone 12 Pro lub nowszymi oraz iPadami z kamerą LiDAR. Musisz zezwolić aplikacji Airbnb na dostęp do aparatu.

Dostępność ofert i funkcjonalności może się różnić w zależności od lokalizacji, terminu i spełnienia kryteriów.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

Airbnb zaczęło działalność od dwóch gospodarzy, którzy potrzebowali pomocy w opłaceniu czynszu za swoje mieszkanie. Prawie 20 lat później miliony gospodarzy polegają na Airbnb, aby pokryć koszty czynszu lub spłaty kredytu hipotecznego.

Z radością ogłaszamy dziś Program Akceleracyjny Airbnb na rzecz Mieszkalnictwa – nasze jak dotąd najważniejsze zobowiązanie, które ma pomóc w rozwiązaniu problemu niedoboru mieszkań.

Za pośrednictwem Programu Akceleracyjnego Airbnb na rzecz Mieszkalnictwa zainwestujemy początkowo 250 milionów USD, aby pomóc pozyskać ponad 5 miliardów USD na budowę mieszkań o przystępnych cenach i dla osób o różnych dochodach. Airbnb będzie również wspierać reformy polityki mieszkaniowej i przekaże 5 milionów USD innowatorom, którzy sprawiają, że budowa domów jest łatwiejsza, szybsza i tańsza.

„Austin to mój dom. Mieszkam tu od 13 lat” – mówi Ivan Woodson, lider społeczności Airbnb. „Zawsze uwielbiałem przyjmować gości, ale udział w dzisiejszym wydarzeniu sprawił, że jestem jeszcze bardziej dumny z tego, że jestem gospodarzem Airbnb, ponieważ jest to firma, która inwestuje w to, by moja społeczność była jeszcze lepszym miejscem do życia”.

Program Airbnb Housing Accelerator startuje w Stanach Zjednoczonych z ambicją rozszerzenia go na cały świat. Odwiedź stronę
airbnb.com/housingaccelerator, aby dowiedzieć się więcej, i podziel się swoimi przemyśleniami na temat mieszkalnictwa w Twojej społeczności w komentarzach poniżej.

Airbnb
Oficjalne konto Airbnb

6 października Centrum społeczności przenosi się do nowej lokalizacji. Łączymy globalne fora i lokalne Kluby Gospodarzy w jednym miejscu.

Będzie to większa społeczność, która będzie mogła korzystać z lepszych funkcji online. Będziesz mieć możliwość nawiązania kontaktu z jeszcze większą liczbą gospodarzy, co ułatwi Ci znalezienie wsparcia potrzebnego do rozwoju działalności.

Czego możesz się spodziewać

Po zakończeniu przenosin otrzymasz e-maila z zaproszeniem i linkiem do zupełnie nowego Centrum społeczności.
Globalne fora staną się jednym Forum społeczności.
Dyskusje będą tłumaczone na 64 języki, aby każdy mógł w nich uczestniczyć.

Nadal będziesz mieć dostęp do ostatnich rozmów. Gdy po raz pierwszy zalogujesz się w nowym Centrum społeczności, poprosimy Cię o zapoznanie się z naszymi Zasadami społeczności i włączenie powiadomień. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z jednym z naszych menedżerów społeczności lub napisz komentarz poniżej.

Dziękujemy, że jesteś częścią naszej społeczności. Nie możemy się doczekać, aż zobaczysz te zmiany.