opłaty Airbnb
Rozwiń swoją działalność gospodarza
Porozmawiaj o sposobach na rozwijanie działalności, w tym o zarządzaniu kalendarzem, zmianach sezonowych, zgodności z przepisami i korzystaniu z pomocy współgospodarzy.
Rozmowy
opłaty Airbnb
Witajcie, społeczności Airbnb!
Jestem właścicielem świetnego lokalu do wynajmu krótkoterminowego w Seattle w stanie Waszyngton, wyposażonego w piękne meble i akcesoria kuchenne. Mam ocenę 4,9 gwiazdki za komfort i udogodnienia, które oferuję gościom. Z powodów osobistych postanowiłam zrezygnować z wynajmu krótkoterminowego i chcę sprzedać meble. Jeśli jesteś nowym gospodarzem, który chce przygotować swoje miejsce na Airbnb, możesz kupić wysokiej jakości meble w dobrej cenie.
Proszę o kontakt.
Witam wszystkich
Mieszkam w Argentynie i otrzymuję wypłaty na konto w peso argentyńskich. Do tej pory nigdy nie miałam z tym problemów.
Otrzymałem część płatności, ale nie pełną kwotę za pobyt.
Czy rezerwacja obejmuje więcej niż 28 nocy?
Dołącz do rozmowy
Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.
Próbuję się dowiedzieć, w jaki sposób Airbnb oblicza opłatę za sprzątanie. 14 Dobra cena. Czy to wszystko ma związek z porównaniem pobytów krótkoterminowych z dłuższymi?
Do oferty możesz dodać 2 opłaty za sprzątanie: jedną za pobyty krótkoterminowe (maksymalnie 2 noce) i jedną za pobyty dłuższe.
Opłata za sprzątanie musi również obejmować opłatę gospodarza w wysokości 15,5%.
Dzień dobry! Obecnie jestem gospodarzem indywidualnym i od niedawna posiadam numer SIRET. Chciałbym zaktualizować swój profil i zostać gospodarzem profesjonalnym. Włączyłem tę funkcję w sekcji „Narzędzia dla gospodarzy profesjonalnych”. Nic się nie dzieje, nie wyświetla się menu „Informacje o firmie”.
Co mam zrobić? Dziękuję za pomoc.
Dzień dobry wszystkim,
Szukam pomocy gospodarzy, którzy już mieli do czynienia z taką sytuacją, ponieważ po ponad miesiącu i kontaktach z około 15 osobami w Airbnb nadal nie mogę się z tego wyplątać.
Przed tym incydentem moja oferta miała ocenę 5/5 i otrzymałem wyłącznie recenzje na 5 gwiazdek.