Zapewnij gościnność na wysokim poziomie

Podziel się sprawdzonymi metodami, które pozwalają zapewnić wyjątkową gościnność, w tym wskazówkami dotyczącymi komunikacji, wrażeń gości i recenzji.

Tagi na forum

Rozmowy

Ben-Nasser
@Bennasser•Francja

Witam wszystkich 👋

Mam wrażenie, że dziś czyste, dobrze położone i zgodne z opisem w ofercie zakwaterowanie… to prawie minimum, którego się oczekuje.

Wydaje się, że to, co naprawdę robi różnicę, coraz częściej zależy od innych czynników:

komunikacja, przewidywanie, szybkość reakcji, dbałość o gości i sposób radzenia sobie z nieprzewidzianymi sytuacjami.

Wybierz reakcję
Tuija
@Tuija2•Finlandia

ii

Wybierz reakcję
Geraldo Rocha
@GeraldoRocha•Rio de Janeiro, Brazylia

W Brazylii próby wcześniejszego zameldowania i późniejszego wymeldowania stały się modne. Jeśli tego nie umożliwiasz, staje się to powodem do wystawienia oceny 3.

Wybierz reakcję
Ryan
@Ryan4504•San Diego, Kalifornia

Mam lokatora, który przeciąga kabel do ładowania samochodu elektrycznego przez okno kuchenne, aby naładować swoją Teslę. Jak mogę to uregulować?

Wybierz reakcję
Valerion Apartments And Hospitality
@Nik1998•Albania

Cześć wszystkim! 👋

Jestem nowym gospodarzem z Tirany w Albanii i chciałbym nawiązać kontakt z bardziej doświadczonymi gospodarzami oraz uzyskać od nich szczere opinie.

Zacząłem przyjmować gości około 45 dni temu i obecnie zarządzam kilkoma apartamentami położonymi w pobliżu Międzynarodowego Portu Lotniczego w Tiranie. Apartamenty są przeznaczone głównie na krótkie pobyty, dla osób podróżujących przez lotnisko, par, rodzin i gości odwiedzających Albanię.

Wybierz reakcję
Julio
@juliocramirez•Miasto Meksyk, Meksyk

Zdarzają się goście, którzy dokonali u mnie rezerwacji i z jakiegoś niezależnego ode mnie powodu nie przyjeżdżają lub nie wchodzą do obiektu. Problem polega na tym, że piszą oni recenzje z złą wolą i frustracją. Uważam, że jeśli nie korzystają z miejsca, nie powinni pisać recenzji, ponieważ szkodzą gospodarzom.

Wybierz reakcję
Juan Barros
@Juanbarros•Medellín, Kolumbia

Cześć, . W takim przypadku możesz zwrócić się do Airbnb za pośrednictwem zespołu pomocy z uzasadnioną prośbą o usunięcie tej recenzji z powodu niezgodności z zasadami.

Pozdrawiam,

Juan

Wybierz reakcję

Dołącz do rozmowy

Forum dla gospodarzy z całego świata, na którym można prosić o radę, dzielić się wskazówkami i rozwijać swoją działalność – wszystko w jednym miejscu.

Alexis
@Alexandre308•Montpellier, Francja

Witam całą społeczność,

Jestem gospodarzem Superhost od 2013 roku i znalazłem się w absurdalnej sytuacji związanej z obsługą klienta.

Fakty: Po wcześniejszym wyjeździe podróżnej (Weroniki) w środę 30 września (za 3 niedobowe noclegi) dział obsługi dokonał zwrotu w kwocie 300 euro.

Wybierz reakcję
Helen
@Helsi247•Bristol, Wielka Brytania

Czy zgodziłeś się, żeby gość mógł wyjechać wcześniej, zmieniając swój termin pobytu, tak aby przysługiwał mu zwrot kosztów niezgodny z Twoimi zasadami anulowania?

Jeśli tak, to masz rację – terminy powinny były zostać odblokowane.

Dlaczego gość zdecydował się wyjechać wcześniej?

Wybierz reakcję
Rosa María
@Rosa_MarIA2601•Hiszpania

Dzień dobry, tymczasowo ukryłem swoją ofertę, ale teraz, gdy ją ponownie aktywowałem, nie mogę zobaczyć historii rezerwacji. W sekcji DZISIAJ nie ma już opcji WSZYSTKIE MOJE REZERWACJE. Jak mogę to naprawić?

Pozdrawiam

Wybierz reakcję
Federico
@Federico1439•Rzym, Włochy

Jestem doświadczonym współgospodarzem z solidnym doświadczeniem w zarządzaniu przyjmowaniem gości i dbaniem o nich. Chcę zaoferować Ci wsparcie w zarządzaniu operacyjnym Twoimi apartamentami, w szczególności w zakresie:

• Zameldowanie z moim udziałem i powitanie: powitanie, przekazanie kluczy oraz szczegółowe omówienie domu i okolicy

• Zameldowanie i inspekcja: obsługa wymeldowań, sprawdzenie stanu nieruchomości i jej wyposażenia przed przygotowaniem do kolejnego pobytu.

• Elastyczność i dyspozycyjność: postępowanie w przypadku opóźnień gości oraz pomoc w razie ewentualnych sytuacji awaryjnych podczas pobytu.

• Komunikacja z zespołem sprzątającym: szybka koordynacja, aby zapewnić, że obiekt jest zawsze w nienagannym stanie między pobytami kolejnych gości.

Pracuję w Rzymie (najlepiej w centrum Rzymu)

Wybierz reakcję